* * * * *

nedjelja, 28. travnja 2019.

PUNK ROCK NA LAŠĆINI - LINIJA / POP ROCK (1984)


PUNK ROCK NA LAŠĆINI
RASPJEVANI MAKSIMIR 14/11/1984

Grupe Linija i Pop Rock su prekratko egzistirale da bi ostavile neki dublji glazbeni trag na zagrebačkoj rock sceni, ali ono što ove bendove danas čini zanimljivim je to što su članovi grupe Pop Rock bili Voodoo Buddhas gitarist Vjeran Šalamon Vec, pjevačica Rujana Jeger (tada Drakulić), danas poznata spisateljica, basista Ranko Matasović, bubnjar Danijel Cibula i prvi klavijaturista grupe Dorian Gray koji je na ovom koncertu odsvirao drugu gitaru, a u grupi Linija su svirali Aleksandar Dragaš, danas poznati glazbeni kritičar, na mjestu vokala, gitaristi Oleg Mandić (Sin Albert...) i Danijel Šuljić-Šuljo (Sin Albert, Stampedo, Rappongi Red...), te basista Josip Suić Joja (Bukoliki, Fos, Boxer, Phantasmagoria, Legija, Svadbas, MCW...). Bubnjeve je i sa Linijom odsvirao Cibula. Koncert na Lašćini ujedno je bio i njihov jedini koncert.

POP ROCK
1. Prva stvar
2. Druga stvar
3. Srednja svar
4. Stvar poslije srednje
5. Predzadnja stvar
6. Fun Time
LINIJA
1. Ja želim jako
2. Bomba
3. 12XU
4. Zid
U POSTU SU KORIŠTENI MATERIJALI IZ ARHIVE JOSIPA SUIĆA JOJE
STRAŽARNI LOPOV


Broj komentara: 11:

Anonimno kaže...

ZRM - Zona Rane Mastrubacije :)

Anonimno kaže...

nisu li ovi prije bili reaction to art i bili na yurmu,dio ovih tzv pop rock.
mislim da je basista cak otisao negdje u kulturu neki kurac a gitarista sviro trubu.poznato mi po nazivima stvari jer je to bila zajebancija u miocu.
eh bio je to lijep festival no ne sjecam se previse jer smo skicali cure u studenskom domu :)

Goran Polak kaže...

postoji i neki info da se bend zvao "reaction on art", ali u programu piše "pop rock" pa sam zato to napisao...

Anonimno kaže...

mislim da je mozda tvoje reaction on art tocnije nego reaction to art ali sigurno to nije taj bend na lascini jer su u ovom bili trojica deckiju iz j razreda i pustali mi snimke i gledao sam ih na jurmu i nije bilo zenskog vokala ali bili su cudni to se sjecam i kazem onda je basista otisao na neku funkciju u kulturi u ministarstvo tako nesto a trubaca koji ovdje svira gitaru mi se cini sam vidjao jer je zivio na maksimirskoj preko puta mioca kolko se sjecam.tako nekako ako se ne varam :)
a zagreb je sviro i sljedece godine i tu je bio rosko mladji na gitari koji je otisao posle u kazaliste na klavijature 88-89 kolko se sjecam a prije toga nesto i u borneo ako se ne varam a oni su bili simpaticni :)

a n t i d o g m a t i q kaže...

Pozdrav svima!
Prije svega svaka čast, odakle ste ovo izvukli ;) U pravu ste svi, ovaj band se prije zvao Reaction on art i svirao je na Yurmu. Ovaj koncert je bila međufaza iz koje kasnije nastaje band Waldorf koji također praši na Yurmu. Onda dolaze Voodoobuddah od kojih su svima otpala muda ;) A spomenuti basist je najmlađi akademik u Hrvata, Ranko Matasović. Još jednom hvala Gorane što držiš ovo nevjerojatno vrijeme podalje od zaborava!

a n t i d o g m a t i q kaže...

Btw,lik koji svira gitaru (na fotki lijevo od Rujane) je originalni klavijaturist Dorian Graya...

Goran Polak kaže...

Kazetu i fotografije sam dobio od Joje, on je tada svirao bas u bendu Linija. Možeš li mi molim te poslati na mail jesus.loves.the.stooges.2@gmail.com kompletni info o ovoj postavi benda koja je svirala na Lašćini pa da to dopišem u post...

Anonimno kaže...

Pozdrav Vjeranu!

joja kaže...

Evo kak treba čuvati kazete i ostale autorske materijale iz naše mladosti! Siguran sam da škvadra doma po tavanima ili podrumima ima metar takvih stvari, samo treba potražiti i dostaviti, kome? POLAKU!!! Pozdrav Joja

Anonimno kaže...

ima li kakvih materijala od Quasimodo banda koji je takodjer na ovom popisu bandova?
gledao sam ih na Polet-Platz koncertima i bili mi ok ???
hvala !!

Goran Polak kaže...

Ja na žalost nemam...