* * * * *

utorak, 2. rujna 2014.

GALEBOVI


GALEBOVI

1. Rekla si
2. Sjene na vodi
3. Bulevar sumraka
4. Praznička
5. Tko je
6. Bulevar sumraka


Pjesme 1 i 6 su snimljene za potrebe glazbenog programa TV Osijek Super
Pjesme 2 do 5 su snimljene na Osječkoj rock smotri 1989. godine u STUC-u





OSJEČKI GALEBOVI
NAPISAO: DRAŽEN JEMRIĆ GERMA

Osijek - 2014-ta - rijeka Drava. Lijepo i sunčano lipanjsko popodne. Izležavam se na brodici mog prijatelja i omiljenog bubnjara Pište (Vibra Yunkers, Galebovi, Astro Zombi), pijemo misni Traminac i čavrljamo. Naravno neizbježna tema su i Galebovi. 
Složili smo se da je zapravo najljepše bilo kad smo krenuli svirati kao trica (dvije gitare i bubanj bez vokala) u Žecinom (Osman, Roderick, Galebovi) podrumu. Nabrijana melodična garaža puna energije i emocija. U to vrijeme Žeca i ja smo svirali u Rodericima i nakupilo se super rifova koji nisu išli u koncept Rodericka. Tu se pojavio i Delimir Rešički (Gnomi, Sretne ulice, Ten, Qvorum,...) sa svojim tekstovima, a kad sam uspio nagovoriti i Šljama (Stare kosti, Proces, Galebovi) da opet počne pjevati, kostur grupe Galebovi je isplivao na površinu. Od onda pa do zadnjeg koncerta 2013. kroz bend je prošlo više od pedesetak ljudi. Sviralo se od Erduta do Murtera, od podruma i kafića do velikih dvorana i festivala na otvorenom, sa grupama Majke, Partibrejkersi, Film, Psihomodo Pop, Le Cinema... Gostovali smo na raznim radio i TV emisijama, snimili demo, uvježbali materijal za LP prvijenac i napravili dva spota koja su se vrtjela u glazbenom programu tadašnje predratne osječke televizije, a nešto od toga se montiralo i u emisije koje su se više ili manje uspješno razmjenjivale sa TV Marjanom u Splitu i povremeno s OTV-om u Zagrebu. Te video snimke su producirali Davorin Tram (kamera i montaža), Tihomir Neznanović (kamera i montaža) i Dario Topić (voditelj, spritus movens i rock navijač na osječkoj televiziji). U isto vrijeme smo počeli pregovarati sa Željkom Brodarićem Jappom oko snimanja albuma u studiju Tetrapak, a kako napisa nedavno netko iznad jedne stare fotografije Majki iz 1990-te - "I ONDA JE POČEO RAT".
Zajebo je rat gotovo sve, ali ne i nas, mada je trenutak kad se trebala pojaviti odlučnost i vjera u ono što radimo otišao u nepovrat. A sve je bilo tako jednostavno. Poslje prve granate ispaljene na grad trebali smo umjesto puške uzeti kartu za Zagreb, pravit se blesavi i uživati u onome što smo najviše voljeli. Rijeka i dalje mirno teće svom svojom snagom. Plavičasti dim lagano odnosi povjetarac. 

STRAŽARNI LOPOV 2014





1 komentar:

Anonimno kaže...

Germa lavcino !!