* * * * *

ponedjeljak, 21. veljače 2011.

VRAG NA TULUMU KOD GOCA

MJESTO:
Gocov stan u Utrinama

VRIJEME:
Veljača, 1988 godina

POVOD:
Gocov rođendan

MUZIKA:
I kao da je bilo nekad, kao da je bilo tu
pod velikim svetlim suncem, pod velikim svetlim svodom.
Ručali smo meso, glodali smo kosti dobrih životinja,
mi imamo snage, mi imamo snage za još dan.
Mi menjamo dan za noć, mi menjamo noć za dan.

ZANIMACIJA :
Lula na kotačima
Kad bi je neko dimio zavaljen u fotelju, lula je bila toliko dugačka da je dosezala do poda. Na vrhu su bili mali kotačići.



 
VRAG U KUĆI:
To veče se Đimi prepio i zaspao. Goc mu je prvo stavio lavor ispod usta da ne povrati po sobi, a nakon toga je sa snopom češnjaka istjerivao vraga iz njega. Možda je ipak bolje da ne ulazim u detalje...
Običaj je bio da se nakon Gocovih tuluma ide na plac na ćevape. Goc to čitavo veče nije pio alkohol, a onda je ujutro na brzinu zveknuo flašu malvazije (koja je još jedina bila ostala) i vrag kao da je iz Đimija prešao u njega. Kad smo izašli iz lifta bio je toliko smantan, da se vratio kući u krevet.
Mi ostali smo, nakon što smo smazali ćevape u lepinji sa ajvarom i lukom, nastavili dalje tulumariti kod Azre na Peščenici.




IZ ARHIVE GOCOVIH TULUMA:
Na jedan tulum 1986. godine Goc je pozvao jednu svoju staru prijateljicu. Nagovorio ju je da našminka usta žarko crvenim ružem, odvede Žaka u drugu sobu i čitavog ga izljubi. Kad se Žak nakon toga pojavio na vratima kuhinje čitavo lice mu je bilo crveno od šminke. Na razdrljenoj bijeloj košulji crvenili su se otisci usana. Izgledao je kao klaun, nakon tri neprospavane noći. Nije mogao skužiti zašto mu se svi smiju, sve dok nije nakon par sati konačno naletio na ogledalo. Pokušao je skinuti ruž sa lica, al' je tako još više sve razmazao. Kad je to veče zaspao, lice mu je još uvijek bilo crvenkasto, ali mu je na usnama ipak bio zadovoljan osmjeh.
_______________________________

Nema komentara: