* * * * *

utorak, 7. lipnja 2011.

STRAŽARNI LOPOV U POTRAZI ZA VANZEMALJCIMA (3)



Avion JAT-a  DC 9 koji nosi oznaku AHL na liniji 711 Sarajevo - Beograd. Visina 4100 metara.

Stražarni je u avionu zamišljeno gledao fotografiju koju mu je dao Alojzov đed. Lepa je stvarno lijepa, razmišljao je.
- Želite li što popiti? - ljubaznim glasom ga je upitala nasmiješena stjuardesa.
- Samo čašu vode, molim vas. - odgovorio je. Spremio je fotografiju i izvadio bočicu sa brljom. - Što je to u ovoj brlji da su vanzemaljci toliko popizdili za njom? - razmišljao je na glas. Odvrnuo je čep da je pomiriši, ali to je bila velika pogreška.
Sa desne strane aviona pojavila se čudna letjelica iz koje je sijevnula svjetleća lopta koja se približila tik do prozorčića iza kojeg je sjedio Stražarni. Unutar lopte se nalazio mali vanzemaljac.
- Jebote što ovi imaju nos. Namirisali su brlju! - poviče Stražarni i posegne za kamčatkama. Tek tada mu je sinulo da su mu kamčatke u torbi koja se nalazi u prtljažniku aviona. - Sto mu mušmula. - promrmljao je ljutito.
Vanzemaljac je podigao prst i uperio ga prema Stražarnom, ali on je bio spreman na prljave trikove, te je odmah pokrio oči rukom.
- Iskopiraj si mamu hipnotizirani zeleni majmune. - dobacio je vanzemaljcu koji nije skidao pogled sa brlje.
Kako je Stražarni pomaknuo bočicu tako se pomaknula i svjetleća lopta u kojoj se nalazio zeleni gad.
- Najebo si ko žuti, gospodine savršeni. - promrmljao je Stražarni kroz zube. Ustao je sa svog sjedala i brzim koracima krenuo kroz avion, držeći bočicu u zraku da je vanzemaljac može vidjeti kroz prozorčiće. Svjetleća lopta je poletjela za bočicom, ne skuživši pakleni plan koji je smislio Stražarni.
Kad je protrčao kraj prozorčića koji se nalazio u visini krila, vanzemaljac koji nije mogao skinuti pogled sa brlje završio je usisan u veliki propeler aviona. Zelena tekućina poprskala je prozore.
- Šime vidi, posra se neki galeb. - rekla je začuđenim glasom gospođa sa sjedala 65.
- Ma kaki galeb, luda glavo. Ća ne vidiš da smo Iznad Beograda. - odgovorio joj je gospodin sa sjedala 66.
- Ugasite cigarete i vežite pojaseve. Slečemo. - objavio je glas sa zvučnika. Avion je počeo ponirati prema osvijetljenoj pisti beogradskog aerodroma, ostavljajući svemirsku letjelicu za sobom.
Stražarni je odahnuo. Prva runda je bila dobivena.

Nastavlja se...



1 DIO - IŠČEZLO U NEBO

Nema komentara: