* * * * *

srijeda, 15. veljače 2017.

ROSENKRANZ - DEMO 1991

ROSENKRANZ

TEKST: MIKI PJEVAČ ( STRAŽARNI LOPOV 2017)

Rosenkranz je sastav iz Bačke Topole koji smo po raspadu grupe Izlog ideja formirali basista Siniša Nenadić i ja 1989-te godine. Prvo su nam se pridružili Atila Budai, vokal i Nikola Popić, bubnjevi, a posle prve svirke sa Napred u prošlost, u grupu je došao i gitarist Vitner Predrag (Dr.Fuzz). U toj postavi smo u proleće 1991.godine u studiju kod Peđe Pejića u Molu snimili demo od pet numera (šesta pjesma na snimci koju sam ti poslao je Fuzzova kućna radinost).
U to vreme smo imali niz zapaženih svirki. Nastupili smo u beogradskoj FLU Akademiji, u Žutoj kući sa NUP (Pančevo), u Studiju 24 sa Imperium of Jazz (N.Sad). U Bačkoj Topoli smo imali koncert u Domu omladine sa grupom SCH (Sarajevo) i sa Skol (Zagreb). Na poziv Marka Brecelja smo otišli u Koper i nastupili sa vinkovačkom grupom Pokvarena mašta u klubu MKC, a svirali smo i sa grupama KBO, Fluorel Tačkaš, koji kasnije menjaju ime u Ateist Rap i sa Active Minds iz Londona (poznati u garažnim krugovima).
Kada je Siniša napustio grupu i formirao svoj duo Igrokaz u Zmijarniku, kratko vreme ga je zamenio Mirko Stoilkov-Mirčez. Nedugo zatim Stoilkov i Fuzz su formirali Ludolf Neum i njegov Paranormalni džuboks, pa su u grupu došli basista Bojan Mandić i gitarista Saša Vrkić, te se Rosenkranz okrenuo čvršćem garažnom zvuku. Prvi nastup u toj novoj postavi smo imali sa grupom Instant Karma iz Zrenjanina u Teatroku u Subotici.
U to isto vreme smo zajedno sa Fuzzom i Aleksandom Petrovićem-Mečkom otišli u TV NS plus gde nam je Goran Ivičić-Tukša (Pauk) snimio prvi spot, a nakon toga smo gostovali i na TV Politici kod Betmena u Paket Aranžmanu i kod Kecmana (Mr No), NTV Studio B u Demoviziji. Poslednji nastup smo imali 1993.godine na mojoj svadbi sa drugarima iz NUP-a. 
Od tada se grupa Rosenkranz ipak još jednom ponovo okupila. Bilo je to mnogo godina kasnije, radi svike sa Novembrom (Niš) na poziv organizatora, a Dzejo (klub Izlog Ideja) nam je tada napravio i spot od fotki iz mog albuma za numeru "Tvoje ime".


DEMO 1991

1. San
2. Istina
3. Der Wolf
4. Gospodar
5. Tvoje ime
BONUS:
6. The Walf (Dr.Fuzz)Budai Atila (Pipi) - vokal 
Miki Pjevač - gitara
Vitner Predrag (Dr.Fuzz) - gitara 
Siniša Nenadić - bas 
Nikola Popić (Pop) - bubnjevi

STRAŽARNI LOPOV 2017


2 komentara:

DJURDJO kaže...

PRIJATEL
VEC DUZE VREMENA SA VELIKOM PAZNJOM PRATIM VAS BLOG
I NEVJEROVATNO JE SA KOLIKO PODATAKA SAM NADOPUNIO
SVOJE ZNANJE O BENDOVIMA, NAROCITO ONIM SPOCETKA I KONCA 90-TIH ...
IMAM JEDNU MOLBU ZA TEBE, OBZIROM DA OD AUTORA NEMAM KONTAKT
DA LI BI MOGAO DA MI POSALJES LINK ALBUMA
https://kasetomanija.wordpress.com/2009/09/20/rosenkranz-demo-1991-basti/
NARAVNO OVOGA AKO POSJEDUJES :-)
ROSENKRANZ - DEMO 1991

POZDRAV

UNAPRED HVALA

Goran Polak kaže...

Odgovorio sam ti na mail...