* * * * *

četvrtak, 30. travnja 2015.

D.O.O - SURF / TRASH / GARAGE

D.O.O
DRUŠTVO S OGROMNOM OGRANIČENOŠĆU
SURF - TRASH - GARAGE
Priča o D.O.O je kratka i duga kao i sam naziv benda, skraćeno D.O.O, a punim nazivom Društvo s ogromnom ograničenošću. Bend je na samom početku, snimio je osam pjesama koje su u fazi miksanja, no članovi ovog instrumentalnog rock surf tria imaju dosta koncerata i kilometara u nogama, posebno bubnjar Ivica Dajak koji je višegodišnji i aktualni bubnjar rock benda Zadruga, svira i u Fightin Fish, a sa basistom Darkom čini ujedno i ritam sekciju Greaseballsa. Poveznica D.O.O sa Greaseballs-ima je i utoliko što je prva postava D.O.O, dok se još i pjevalo pored svirke, u samom početku u 100% dijelu bila ujedno i frakcija Greaseballs-a, jer tada je gitaru svirao Danilo Šerbedžija, ugledni filmski režiser mlađe generacije.
Gitaru u D.O.O sada svira Mario, u davnim danima suradnik s basistom Darkom u vrijeme dok su kao bend Dr. Martin surađivali sa legendom Dragom Mlinarecom. Poneke pjesme iz tog vremena Darko je obrađivao u bendu Interzone, a jedna se provukla i do današnjih dana, pa i D.O.O svira svoju verziju pjesme Jurij Gagarin. 
Nakon nulte svirke na promociji prvog albuma grupe Interzone u Malom pogonu zagrebačke Tvornice, prvu pravu svirku D.O.O su imali u Zaboku, gdje imaju i probe, gdje su snimali materijal, a i kako sami kažu, premda su zagrebački bend osjećaju se dijelom zagorske vibre. I na kraju. Kada ljudi kreću sa žarom i klinačkim zanosom u vode instrumentalnog surfa, rocka, garage i indie muzike, bez želje za estradizacijom, lovom ili slavom, u želji isključivo i samo glazbenog gušta, te uz support stand up priče prilikom najave svake pjesme, onda je to to…i što više treba…D.O.O je rock'n'roll.

1. Predzadnji Atomic Surf
2. Wipe Out
3. Da da da da da da
4. Jurij Gagarin
5. Sleep Walk
6. Wipe Out
7. Atomic Surf
1-2  PROMO 2015 / 3-7  LIVE - HARD PLACE, ZAGREB 2015



STRAŽARNI LOPOV 2015


Nema komentara: