* * * * *

ponedjeljak, 17. listopada 2022.

KULUŠIĆ: G.B.H. 1987


Fotografije snimljene na prvom koncertu punk 
grupe G.B.H. u Zagrebu 1987. godine

HVALA DUČEU I LIBEU NA FOTOGRAFIJAMA

PICEKOV MAIL U KOJEM MI JE NAPISAO PAR RIJEĆI O GOSTOVANJU GBH-a U JUGOSLAVIJI: 
Goc, Tomi (Buić) i ja smo lijepili plakate za GBH, a s obzirom da smo imali punk emisiju na Omladinskom, dobili smo besplatne karte (neke za nas, a neke smo podijelili slušateljima). Imali smo all area access, pa smo nakon svirke ostali u Kulušiću pričat' s bandom. Nakon nekog vremena, Kai (bubnjar GBH-a) je otišao s nama (mislim da smo bili Goc, Tomi, Sova i ja) na Gumicu. Onda smo zapalili kod Goca, gdje smo se svi naderali rakije. Kai je u podne trebao bit' u Hotelu jer se kretalo za Ljubljanu. Probudili smo se oko podne, svi mamurni i rastureni. Pitao nas je da li ćemo doć' na svirku u Ljubljanu. Mi smo mu rekli da će to teško ić' jer nemamo love. On je izvadio svu lovu iz džepa, svrstao novčanice po bojama, dao nam pola i pitao hoće to dovoljno za vlak bit'. Sjećam se i da se jako čudio što sam ga otpratio do hotela. 
I tako smo došli u Ljubljanu. Tamo smo imali malo problema s Beogradskim šatro punkerima, u stvari, navijačima (uključujući Pecu Punkera iliti Pecu Bolesnika). Kako nam je Kai rekao da ne voli Nijemce jer su ga, dok je odrastao u Njemačkoj, zvali Spagetti (krsno ime mu je Luigi), za vrijeme svirke smo vikali "Spagetti" a on nam je odgovarao sa: "Ćevapčići, fuck off!" Nakon svirke smo pomogli rastavit' stage i dobili dovoljno love da se ne vratimo trijezni u Zg.


STRAŽARNI LOPOV


3 komentara:

Anonimno kaže...

Na tom koncertu su redari bili nabruseni i pohitali hrpu ljudi van. Negdje pred kraj koncerta pjevac j ehitil mikrofon u publiku a Abnor ej htel fkrast majk pa su ga redari prebili i hitili van.
Kad smo ga nasli vani pored njega su vec bila dva drota i kad su ga vidli jedan je pital ko ga je tukel, kad im je rekel da bu pokazal redare koji su ga tukli droti su pozvali marijolu i otfurali redare u satnicu na peglanje. Mozete si mislit kak je Abnor zgledal kad se murja nad njim sazalila.

SID

Anonimno kaže...

Imam negdje kartu s tog koncerta...

Unknown kaže...

Jednog dečka su vukli van sa poluspustenim hlacama ,onak po asfaltu ...