* * * * *

srijeda, 12. prosinca 2012.

THE JIMI HENDRIX EXPERIENCE

Noel Redding, Jimi Hendrix and Mitch Mitchell 
THE JIMI HENDRIX EXPERIENCE
Royal Albert Hall, London Feb. 24, 1969

PART 1
1. Lover Man
2. Hear My Train A Coming
3. I Don't Live Today
4. Jimi Speaks
5. Foxy Lady
6. Bleeding Heart
7. Fire

PART 2
8. Hound Dog (acoustic jam)
9. Little Wing
10. Voodoo Child (Slight Return)
11. Room Full Of Mirrors (jam)
12. Purple Haze
13. Wild Thing (smashing of the amps and guitar)
14. Star Spangled Banner






18. i 24. veljače 1969. godine Jimi Hendrix je održao dva koncerta u londonskom Royal Albert Hallu, na kojima je bilo dogovoreno da američki filmaši Jerry Goldstein i Steve Gold snime dokumentarac o njegovim The Experience. Prvi od ta dva koncerta je bio totalni debakl jer je Hendrix ušmrkao toliko kokaina da nije mogao stajati na nogama (djevojka ga je morala doslovno gurnuti na pozornicu), pa je od te večeri u film ušla jedino scena u kojoj Hendrix na tulumu u njegovom stanu nakon nastupa svira na akustičnoj gitari Elvisovu pjesmu "Hound Dog".
Na drugom londonskom koncertu The Experience su se ipak pokazali u pravom svijetlu i odradili jednu od svojih najboljih svirki te godine. Unatoć tome što gotovo nikad nisu izlazili na bis, te su se večeri vratili na pozornicu i odsvirali još tri pjesme. Hendrix je na kraju razbio pojačalo i gitaru, a sve je završilo sa totalnim kaosom jer se dio publike probio na binu.
Par dana kasnije Hendrix je u svome stanu napravio jednu neobičnu snimku na kojoj recitira pjesmu "Room Full Of Mirrors". Možda stih: "Reci tom idiotu neka se goni iz mene i izvuci me iz ove proklete sobe sa zrcalima!" najbolje objašnjava zašto film iz Londona završava sa kadrom u kojem suznih očiju sjedi u garderobi nakon koncerta i odsutno klima glavom.
ROOM FULL OF MIRRORS POETRY RECITAL
London, March 1969





Nema komentara: