* * * * *

srijeda, 21. studenoga 2012.

ONE TAKE FILM FESTIVAL 2012

ONETAKEFILMFESTIVALNUMBERSIX

ONE TAKE FILM FESTIVAL MEĐUNARODNI JE FESTIVAL FILMOVA SNIMLJENIH U JEDNOM KADRU, DRUGIM RIJEČIMA U JEDNOM DAHU, OD TRENUTKA UKLJUČENJA DO TRENUTKA ISKLJUČENJA RADA KAMERE. ONE TAKE FILM FESTIVAL ISKLJUČUJE, NA PRVI POGLED, GOTOVO NEISKLJUČIV DIO FILMA - MONTAŽU I TIME ZABRANJUJE REZ, PRETAPANJA, ODTAMNJENJA/ZATAMNJENJA I SVE OSTALE OBLIKE MONTAŽNIH SKLOPOVA. NA TAJ NAČIN ONE TAKE FILM FESTIVAL STVARA PROSTOR ZA POTICAJNIJE FILMSKO PROMIŠLJANJE I UZBUDLJIVO FILMSKO DJELOVANJE. ONE TAKE FILM FESTIVAL JEDINSTVENI JE FESTIVAL TE VRSTE U SVIJETU I ODRŽAVA SE U ZAGREBU. ONE TAKE FILM FESTIVAL UKLJUČUJE GOTOVO SVE FILMSKE ŽANROVE (DOKUMENTARNI, IGRANI, EKSPERIMENTALNI, GLAZBENI VIDEO I NAMJENSKI), A DUŽINA TRAJANJA FILMOVA NIJE OGRANIČENA. ONE TAKE FILM FESTIVAL DAJE PRVENSTVENO NAGLASAK NA ESTETSKI ČIN FILMSKOG DJELA, DOK JEDAN KADAR SMATRA SAMO OKVIROM U KOJEM SE KREĆU IDEJE, PRIČE, EMOCIJE... JER ODAVNA SU VEĆ LUMIEREOVI RADNICI "U JEDNOM KADRU" IZAŠLI IZ TVORNICE. STOGA NE TREBA BITI FASCINIRAN TOM ČINJENICOM. ONE TAKE FILM FESTIVAL NUDI, UZ SLUŽBENI PROGRAM KONKURENCIJE, MNOGA POPRATNA DOGAĐANJA - PREMIJERE, PREDAVANJA, IZLOŽBE, KONCERTE I NARAVNO DOBAR PROVOD. ONE TAKE FILM FESTIVAL MJESTO JE NA KOJEM ĆETE SE, U TRI DANA, UVJERITI U MOGUĆNOST ISKLJUČIVANJA KLASIČNOG MONTAŽNOG PROMIŠLJANJA FILMA U KORIST HVATANJA DJELIĆA STVARNOSTI U NJEGOVU KONTINUITETU.

22. studenog u zagrebačkom kinu Tuškanac se otvara šesti ONE TAKE FILM FESTIVAL. Od sveukupno 77 filmova koji su se našli na ovogodišnjem programu festivala, u službenoj konkurenciji će se prikazati 35 filmova iz 22 zemlje, a Hrvatska će ove godine biti zastupljena sa četiri kratkometražna filma: IMAŠ NEKU PRIČU Daria Juričana, MON DERNIER SOUPIR Mirande Herceg, VOICE Ksenije Jurišić i KRIK Damira Radića i Sanje Ribičić-Radić.
Iz bogatog popratnog programa izdvojio bi izložbu fotografija svjetski poznatoga makedonskog filmskog umjetnika Milča Mančevskog koja će biti postavljena od 21. studenog do 7. prosinca u Gliptoteci.
Njegova izložba PET KAPI SNA / FIVE DROPS OF DREAM čini izbor od nekoliko tisuća fotografija koje je Mančevski snimao u periodu od 1999. do 2010. godine, u vidu zapisa o mnoštvu svakodnevnih događaja, uličnih scena, uličnih grafita, skulptura, snimanja, intimnih bilješki, sa putovanja i „lutanja“ po Indiji, Aziji i Africi, Južnoj i Sjevernoj Americi i Europi, od Malija do New Yorka, od Tokija do napuštenog makedonskog Mariova.

KOMPLETAN PROGRAM FESTIVALA MOŽETE PRONAĆI NA NJIHOVOJ SLUŽBENOJ STRANICI

ONE TAKE FILM FESTIVAL

POZIVNICA NA OTVARANJE


Nema komentara: