* * * * *

nedjelja, 25. studenoga 2012.

BALTAZAROV SAVRŠENI SAN

Baltazarov san, savršeni dan. Crveno nebo iznad zagrebačkog Sopota. Strah od pogleda kroz prozor je iz dana u dan bio sve veći, jer pločnik ga je vukao kao magnet. Ljudi su tako sitni kad ih se gleda kroz prste iz visine, kako mile između auta kao bezglave mušice oko pokvarenog vina. Skriven iza zastora, slušao je žamor sa ulice sve dok ne bi osjetio kako mu se noge lagano odvajaju od tla.
Baltazarov san, savršena ideja, leteće pepeljare. One letjele bi gradom, od čovjeka do čovjeka, po kafićima, klubovima, tramvajskim stanicama i kolodvorima, u čekaonicama, skupljale bi pepeo, sitni otpad i čikove. Vjerovao je da bi mu takav patent donio bogatstvo, ali njegove pepeljare nisu letjele, on ih je bacao, a one su samo udarale u zidove iz kojih je žbuka na tepihu nacrtala oblake.
Baltazarov san, savršen plan, skok i slobodan pad. Toga dana je očistio činele i složio ih između ormara i kreveta. Bubnjarske palice je odložio pored jastuka. Upalio je gramofon na kojem je bila ploča „The Story of The Who“, nije ju micao od tamo već mjesecima. Otpuhnuo je nakupljenu prašinu sa igle, pažljivo je spustio na izgrebani crni vinil, popeo se na okno prozora i skočio.
I letio je, i letio je.... letio je. Kao u snu.


_______________________
SLJEDEĆA PRIČA: FIGENWALD

1 komentar:

Žmix kaže...

Počivaj u Miru Dač. Fališ nam Prijatelju :((((