* * * * *

četvrtak, 19. srpnja 2012.

ENDYMION - NEOBJAVLJEN ALBUM (1990)



ENDYMION

1. The Dragons
2. Something Gonna Happened
3. I Have Control
4. She's Only Slepping
5. Rain

Đimoti Denis - vokal
Igor Polak - gitara i prateći vokali
Goran Polak - bas
Anton Novak (Žika) - bubnjevi




ANTON NOVAK - ŽIKA  / photos by Igor Kelčec /

Nakon koncerta u Kölnu i mini turneje sa njemačkom trash-metal grupom Amboss imali smo dogovoreno izdavanje prvog albuma za jednu nezavisnu njemačku izdavačku kuću, pa smo u tonskom studiju kod našeg prijatelja Allana Schmidtbauera, početkom 1990. godine, započeli rad na materijalu za to izdanje.
Napravili smo nove snimke pjesama „I Have Control“, „The Dragons“ i „She's Only Slepping“, ranije objavljene na kazeti „Scenes De La Vie Future“ i studijske snimke pjesama „Something Gonna Happened“ i „Rain“, koje su se na toj istoj kazeti našle u live verzijama. U isto vrijeme smo na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu snimili dva video klipa, koja su trebala biti sastavni dio jednog kratkog filma u kojem je trebala glumiti Mirta Zečević, onda studentica, a danas poznata televizijska, kazališna i filmska glumica. Svirali smo ispred crne podloge koja je naknadno trebala biti zamijenjena kadrovima snimljenim na zagrebačkim ulicama. Sa Robertom Adamom sam počeo snimati i kadrove za naš prvi službeni video spot, a naštampali smo i nove plakate za predstojeće koncerte. Sve je bilo spremno za pokušaj proboja na tržište.
A onda je raspad Jugoslavije i rat koji je uslijedio nakon toga kompletnu novu alternativnu rock scenu koja se u to vrijeme stvarala u Zagrebu nepovratno razorio do temelja. Instrumente u atomskim skloništima i podrumima u kojima su grupe održavale probe, zamijenili su stanari okolnih zgrada. Naša mladost je istrgnuta iz naših utroba i razapeta iskrvarila u umovima lažnih mudraca.
Album koji smo snimali nije nikad završen, isto kao ni svi drugi započeti projekti vezani za grupu Endymion. Kad sad razmišljam o svemu tome, jedino mi je žao što nikada neću saznati da li smo sa svim tim mogli nešto konkretno napraviti.


"Noćas ćemo naći pjesmu skrivenu godinama
Ukradenu iz sjećanja, ukradenu iz vremena
Otvoriti ćemo prozore i pustiti je da leti
Otvoriti ćemo naša srca i pustiti je da leti"
GORAN POLAK / "NIGHT WALK" by Endymion  /

GORAN POLAK   / photos by Lidija Mataja /

IGOR POLAK  / photo by Lidija Mataja /


ĐIMOTI DENIS  / photo by Igor Kelčec /




Broj komentara: 6:

Anonimno kaže...

zakaj si samo meni prvo prezime napisal?

Goran Polak kaže...

Da ti dam neki povod da se konačno javiš nakon svih ovih godina...

Gile kaže...

Ha,pa ne verujem da sam ovo nasao nakon 100 godina Pozdrav Polace od Gileta.Hm,ma ne secas me se ti sigurno.

Goran Polak kaže...

Kako te se ne bi sjećao Gile. Čak se sjećam i tvoje ploče od Bollock Brothers koju sam si presnimio na kazetu... Imaš li možda koju fotografiju od stare ekipe sa kvarta?

Gile! kaže...

Bravo majstore ,pa ti se secas svega.A cini mi se da sam od tebe uzeo Paranoiacs ako se ne varam.Na zalost druze moja kolekcija fotografija nije ni prici tvojoj a i to sto imam tebi ne znaci verovatno nista.Drago mi je sto sam pronasao tvoj blog,ulepsao si mi dan.Samo razbih glavu dok sam shvatio da je Ake u stvari Kreso hahaha.Sve najbolje Polace i pozdrav.

Goran Polak kaže...

Ne, Paranoiacs si posudio od Čepe ili nekoga drugoga, a onda si ga ti posudio meni. To mi je na istoj kazeti sa Bollock Brothers.
Krešo je jedno vrijeme stalno ponavljao "ake buraz" (dom za vešanje spika), pa smo ga tako prozvali Ake. I dan danas ga tako zovemo.
Damir (onaj koji je dobio metak od policajca kod trafike) i Dudo bi mi trebali dati neke fotke te vaše škvadre, al nikako da to iskopaju. By the way, Hruškaru sam napravio malu posvetu u tekstu "Svjetovi od razlomljenih školjki". Pozdrav!