* * * * *

četvrtak, 17. lipnja 2010.

LEGENDA O ČVARKOVOM VICU


Vozeći se prema gradu Čvarak mi je u autu ispričao jedan vic. Usput smo pokupili Ćevapa, a čim je ušao u auto, Čvarak je isti vic ispričao i njemu. Nakon toga smo došli u Sunshine Inn na Vrbiku, a odmah na šanku vic je čuo Brenki, vlasnik kafića, a kasnije i Sini, Ake i Đimi, koji su se u međuvremenu pojavili. E tu je Čvarak upao u mašinu, jer je sad na sveopće inzistiranje prisutnih „morao“ ispričati svoj vic svakome tko se to veče pojavio u kafiću, a isto se nastavilo i u Jabuci.
Tako je počela legenda o čuvenom Čvarkovom vicu. Njegovo pričanje postalo je sastavni dio naših pijanki, tuluma i zabava u sljedećih nekoliko godina. Čim bi se naderali neko bi započeo skandiranje „oćemo vic, oćemo vic“, a Čvarak bi po ko zna koji puta ispričao isto, nakon čega bi uslijedio gromoglasan pljesak.
Kako svemu dođe kraj, tako je Čvarak na jednom od svojih tuluma objavio da priča svoj vic zadnji puta. Popeo se na stolac nasred sobe i počeo:
„Hoda Švabo livadom, napadne ga avion, a on skoči u grm. Nakon nekog vremena izađe iz grma, ali avion napravi krug i opet krene prema njemu. On opet skoči u grm. I tako čim se avion pojavi Švabo skoči u grm. Na kraju pilot popizdi, spusti avion kraj grma, izađe iz aviona sa pajserom u ruci i kaže Švabi: NEĆEŠ SE TI ZAJEBAVATI SA FRANJOM KLUZOM!“

Nema komentara: