* * * * *

četvrtak, 10. kolovoza 2017.

VOODOOBUDDAH

Kultni zagrebačko-novogradiški funk-reggae-ethno-jazz-crossover bend improvizatrorske orijentacije s početka 90-ih, nastao od novogradiškog post-panknog Žbrkiklja iz 80-ih kad su se novogradiščanima Gošu, Vikiju i Kari pridružili zagrepčani Vec i Vesna. Međufaza između dva benda je bio Pas s Maslom, s manje više istom postavom, samo bez Vesne i Kare, a sa Sexinim Bicom. 
U ljeto 1991. snimili su video spot za Competition, u nezavisnoj produkciji i režiji Saše Vojković, koji je postao poznat po tome što su ga tokom najratnijih godina neprestano vrtili UN-TV i izlog apoteke na Trgu bana Jelačića i kad je malo tko kužio - zahvaljujući egzotičnom imenu, reggae žanru, pjesmi na jamajkolikom engleskom, i naizgled tropskom okruženju (ustvari Susak) - da je riječ o hrvatskom bendu. 
Važili su za groovy bend kojem bolje ide uživo nego na snimkama, a napravili su i muziku za nekolicinu dokumentarnih filmova Tomislava Žaje. 
Bivajući potpuno improvizatorska i do krajnosti nedjeljiva organska cjelina, bend je prestao s djelovanjem oko 1993, kad je jedan od ključnih članova odlučio svo vrijeme posvetiti faksu.


 SNIMANJE VIDEO SPOTA ZA PJESMU "COMPETITION"
OTOK SUSAK, 1991.GOD

FOTOGRAFIJE: JASENKA VUKELIĆ ĆUĆAVIDEO SPOT "COMPETITION"

U SPOTU SUDJELUJU:
VoodooBuddah
Antonija Anić-Antić
Jasenka Vukelić Ćuća
Davor Mezak

Režija: Saša Vojković
Kamera: Jelenko Bantić
Asistencija režije: Jasenka Vukelić
Produkcija: Klif (Ivan Marušić)
Remastering: Viki

VoodooBuddah:
Vokal: Vec (Vjeran Šalomon)
Bubanj: Goš (Goran Skelac)
Bas: Viki (Zvonko Slišurić)
Gitara: Karo (Blaženko Karešin)
Sax: Vesna Kedmenec
Truba: Igor Pavlica


U REALIZACIJI POSTA SU UĆESTOVALI:
JASENKA VUKELIĆ ĆUĆA
BLAŽENKO KAREŠIN


STRAŽARNI LOPOV 2017


Nema komentara: