* * * * *

utorak, 11. veljače 2020.

OVERFLOW - PRESS MATERIJALI I DEMO SNIMKE 1990/1991



OVERFLOW


PRESS MATERIJAL 1991:  

VERZIJA SA STRANO TRŽIŠTE:


1. I Don't Know Why 
2. Naked 
3. Empty Tonight 
4. The Train
5. Zombie 
6. November
7. Ball Of Ice
8. Family (I Remember Brundo Bear) 
9. Tears On The Farm 
10. Nonsense 
11. Frankie 
12. Looking At The Road 
13. Song


HVALA ZDENKU FRANJIĆU NA USTUPLJENIM MATERIJALIMA


STRAŽARNI LOPOV


Broj komentara: 5:

Ixa kaže...

Prvi put sam čuo za ove mladiće iste večeri kad sam ih čuo: pri samom kraju prosinca 1990. u KSETU, gdje je bio organiziran nekekav božićno-novogodišnji domjenak zatvorenog tipa po načlelu "plati 200 kuna (onda 200.000.000,000 dinara) i pij koliko hoćeš". Dernek sa živom svirkom i već smotanim džointima koji su se za prosječnu cijenu pive mogli javno i regularno kupiti na šanku. Dakle, pun KSET, dernek, zabava na vrhuncu... na scenu izlaze četiri klinca, ali ono baš klinca od 12, 13, 14 godina. Pomalo sramežljivo hvataju se instrumenata, dugokosi pjevač najavljuje: "Dobro veče, mi smo Overflow..." i wruuuuuuuuuuššššš!!!! Najveličanstveniji zid punk buke. Zbunjeno se pogledavamo... ko su ovi, koji je ovo kurac...?? Do tada (a i kasnije) sam se nagledao koncerata, ali nikad nisam doživio takav neočekivani pozitivan šok kao pri prvom doticaju s Overflow. Odsvirali su svoj set od desetak stvari u dvadesetak minuta i pokupili se s bine a ja još uvijek nisam skupio ladicu s poda. Sutra ujutro sam se zaletio do kinoteke (tamo je bio dućan gdje su se mogle kupiti demo kazete i ploče nezavisnih izdavača i potražio kasetu malih koprivničana. Imali su Franjićevo izdanje sa snimcima koji su ovdje predstavljeni (demo iz Monitor Studija). Kupio sam je i nisam prestao.

Goran Polak kaže...

Moram ti priznati da mi je uvijek užitak pročitati tvoje komentare...

Ixa kaže...

Hvala ti Gorane, i na komentaru i na ovom fenomenalnom blogu. BTW, kasnije sam detaljno čitao press materijale Overflowa, u njima čak i spominju goreopisani koncert u KSET-u. Točan datum bio je sam Badnjak 1990. Tih sedam biseva koje spominju se ne sjećam: bit će da su jeftini(a bogato filani)džointi učinili svoje...

Marko kaže...

Hvala na ovim materijalima.
Imao sam Naked snimljen na kazeti,uspio uloviti na nekoj radio stanici-ako se dobro sjećam neka emisija Dubravka Jagatića (Radio 1 ili nešto slično?) početkom 91. valjda :) Tada je D.Jagatić dosta puštao ove tada nove nade.

Unknown kaže...

Tomo Šunjić puštao ih je na Radiju 101 u emisiji Dobar zvuk. Koji je to dućan bio pored Kinoteke? Ja sam s frendicom išla kupiti njihovu ploču u ljeto 92. u Iz sve snage koji se tad nalazio u Trakošćanskoj u blizini Doma sportova :)