* * * * *

petak, 11. rujna 2015.

DORF U ZAGREBU (2015)


DORF U ZAGREBU

Vinkovački festival dokumentarnog rock filma DORF ponovo gostuje u Zagrebu, na terasi Potepuh bara (odmah iznad Dolca). Bit će tu svega. Projekcije filmova, izložba fotografija, promocije knjiga, zanimljivi gosti. Ulaz na sve programe je besplatan, vikend, centar grada, ugodno društvo, pa svratite… 
Prije tri godine sam sa direktorom festivala Tonijem Šarićem napravio jedan post na Stražarnom Lopovu, pa ako želite saznati nešto malo više o DORF-u pogledajte ovdje: DORF - FESTIVAL DOKUMENTARNOG ROCK FILMA

PROGRAM: 

POTEPUH 17.-19.9.2015

17.9. (četvrtak) 

19:00 SATI - OTVARANJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA SAŠE HUZJAKA 
Saša Huzjak zadnjih nekoliko godina se fokusirao na koncertnu fotografiju, fotografirajući koncerte i festivale u Hrvatskoj, ali i inozemstvu. 
19:30 SATI - ROCKMARK PROMOCIJA KNJIGA O PUNKU 
Na promociji će sudjelovati Aleksandar Dragaš, Dubravko Jagatić i Krešimir Blažević. Tema su brojna izdanja koja su se pojavila na našem tržištu zadnjih godina, pričamo o knjigama ali i glazbi, naravno i o filmu. Posjetitelji će sve DORF dane u Potepuhu na Rockmark štandu moći nabaviti popularne knjige o filmu i glazbi. 
20:30 SATI – PROJEKCIJA FILMA: THE DAMNED – DON'T YOU WISH THAT WE WERE DEAD, 110' 

R: Wes Orshoski (SAD) P: Three Count Films (2015) 
Prvi dokumentarni film o kultnom britanskom punk sastavu The Damned (uz Clash i Pistolse, svakako najpoznatiji UK Punk band). Film je premijerno prikazan na SXSW u ožujku 2015. i ovo je ekskluzivna prilika da među prvima u Europi vidite i čujete preživjele članove originalne postave, aktere jedne od najvažnijih glazbenih revolucija. Uz njih se u filmu pojavljuju Chrissie Hynde, Mick Jones (The Clash), Lemmy, Don Letts, članovi grupa Pink Floyd, Black Flag, G'N'R, Sex Pistols, Blondie, Buzzcocks, i dr. 


18.9. (petak) 

20:30 SATI – PROJEKCIJA FILMA: SUDAR U DVORCU, 36' 

R: Arsen Oremović (Hrvatska) P: Interfilm/Karpo Media (2014)
Film o snimanju albuma Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion u dvorcu Sv. Križ Začretje. Dok snimaju album u dvorcu, Matej i bend svojom razigranom i začudnom glazbom stvaraju prikladan soundtrack za neobičnu priču vlasnice raskošnog dvorca. Priča je to o glazbi, ali i o apsurdima, o zanemarivanju kulturne baštine i o pogrešnim osobnim odlukama. Film je dobitnik posebnog priznanja žirija na DORF 2015, a nedavno je osvojio i američku nagradu The Independent Music Award u kategoriji video programa – duga forma. 
KARLOVAČKO ROCKOFF KONCERT
Nastupiti će band Živa legenda koji je svojom odličnom svirkom razveselio, oduševio i zabavio publiku u brojnim ZG klubovima.



19.9. (subota) 

19:30 SATI - ROCKMARK PROMOCIJA KNJIGA O HC/PUNK SCENI 80-ih 
Treći dan u Potepuhu otvara Rockmark diskusija na temu HC/undergound scena 80-ih (glazba, knjiga, film), na kojoj sudjeluju Mate Škugor (koncertni promotor), Tomislav Šunjić (izdavač) i Tomislav Vranić (dizajner). 
20:30 SATI – PROJEKCIJA FILMA: SALAD DAYS - A DECADE OF PUNK IN WASHINGTON DC (1980-90), 102' 

R: Scott Crawford (SAD) P: New Rose Films (2014)
Regionalna premijera filma o ne-baš-poznatoj, ali jako važnoj i utjecajnoj underground sceni. Scott Crawford (inače vrlo aktivan sudionik Scene) je dokumentirao HC scenu u Washingtonu, fokusiran na ključne bendove Minor Threat, Rites of Spring, Fugazi, Bad Brains i Dag Nasty, te ispričao priču o gradu i promjeni ideala u tom razdoblju.

STRAŽARNI LOPOV 2015



Nema komentara: