* * * * *

utorak, 5. ožujka 2013.

DUNAVSKI BUZUKIJE

Nedavno sam dobio traku sa snimkom DUNAVSKOG BUZUKIJA, koja već duže vrijeme kruži kao avet beogradskim underground krugovima. Zanimljivo je da u stvari nitko ne zna tko se skriva iza tog imena, pa su među ljudima počele kružiti svakojake priče. Neki pojedinci čak tvrde da te snimke nisu ovozemaljske i da Buzukije uopće nije sa ove naše planete. Da razriješim ovaj misterij, obratio sam se putem mail-a našem cijenjenom stručnjaku za nad-naravno. Profesor Miro Labus pomogao mi je pronaći odgovor na pitanje -  TKO JE DUNAVSKI BUZIKIJE?

ODGOVOR PROFESORA LABUSA: 
"Ako je vjerovati zvjezdoznancima, zvijezde su nenastanjena nebeska tijela koja sumanuto bukte na nebu. U tom smislu, Dunavski Buzukije je planeta. Neobična planeta naseljena čudnovatim bićima, planeta s milijun otoka, beskonačnim morima, planeta s milijun tajni.
Kao božji mlin, Buzukije je polako mljeo, polako stvarao putopise daleke planete slikama, poezijom i glazbom. A onda je, jednog dana, nepoznatim letećim objektom neopažen sletio u grad na Dunavu. Kao beogradski mangup uzeo je buzuki u ruke (potom i gitaru) te nam prenio umjetnost jedne udaljene planete, koja po mnogočemu nalikuje Zemlji, ali se po bitnim stvarima razlikuje. Opjevao je on, dakako, i balkanske utiske, koje je svojim neobičnim osjetilima, kao turist oćutio.
Kako vrijeme njegova dolaska, tako je i njegov odlazak obavijen velom tajne, ali je izvjestan. Sada je tu. Među nama. Nesebično je voljan pružiti nam plodove uzgojene u dalekom i čudesnom svemiru. Kao i uvijek, tko prije, njemu dvije."

DUNAVSKI BUZUKIJE

1. Baciti
2. Zbogom Beograde
3. Vide moj
4. Ana
5. Zima bela / Bessame / Golubčik zalatoj
6. Savska padina


DIO OPUSA 24 KOJI SE KAKO MU IME GOVORI SASTOJI OD 24 PJESME



UKAZANJE DUNAVSKOG BUZUKIJA PROŠLE GODINE  U PANČEVU


HVALA PROFESORU LABUSU



Nema komentara: