* * * * *

utorak, 15. svibnja 2012.

MUD & BLOOD & BEER FESTIVAL 2012


MUD & BLOOD & BEER FESTIVAL 2012

MUD & BLOOD & BEER je festival r'n'r, psychobilly, rockabilly, garage i surf muzike. U dva dana festivala (06.-07.VII.2012.), na Vrbenskoj rivi (Vrbnik, otok Krk) moći ćete potpuno besplatno uživati u glazbi bendova i DJ-a iz Hrvatske i inozemstva. Osim svojih plesnih cipela, svakako ponesite i gaćice-kupačice. Dođite u Vrbnik i uživajte u starom, dobrom Rock'n'Roll-u, Žlahtini i moru!

Dvije-tri rječi o bendovima:

06-07-2012  PRVI DAN
Iza svakog uspješnog benda stoji .....uspješna žena! Tako svaki od ova tri benda ima po jednu djevojku.

ATI EDGE & THE SHADOWBIRDS: Ovaj mađarski trojac čine Ati Edge (vokal i gitara), Krista Kat (vokal i kontrabas) i Furo (bubanj). Sviraju od 2007. a iza sebe imaju tisuće kilometara i brdo odsviranih koncerata po Evropi .Njihova glazba je kombinacija old school psychobilly-a,rockabilly-a i, na kraju..... žlica garage.

LATEX WILLER: Domaće psychobilly snage iz Zagreba su najbolji hrvatski predstavnik ovog glazbenog pravca, a ujedno i, kako sami za sebe kažu, "the worst psychobilly band ever!".
To, naravno, nije istina! Svako tko je čuo njihov "Goin' Psycho" album to dobro zna.

CLOCKWORK PSYCHO: Jedne studene, novembarske večeri, usamljena djevojka šetala je grobljem. Grobna tišina i njezina usamljenost probudili su u njoj želju za stvaranjem buke.
Tada je Dana (vokal i kontrabas) u ruke uzela lopatu i iz dva najzapuštenija groba iskopala Al-a (gitara, prateći vokali) i Dogz-a (bubanj). Eto, tako su Clockwork Psycho....."rođeni"! I sad su tu kako bi popili svo vaše pivo, ukrali vam duše i plesali svoj ples pobjede po vašim grobovima!
Ovi psychobilly debitanti dolaze iz Ljubljane. Svoje glazbeno iskustvo skupljali su po punk, metal, Oi i HC bendovima, te svirajući klasiku. Sada su se okušali i u psychobilly-u. I to uspješno!

07-07-2012  DRUGI DAN

GRANDPA CANDYS (Čikine Bombone): Psychobilly trio koji je nastao u Beogradu u proljeće 1998. godine. Originalni naziv grupe GRANDPA CANDYS koji bend još uvijek koristi u nastupima na medjunarodnoj sceni potiče od imena protagoniste istoimenog njujorškog underground stripa iz pedesetih godina prošlog stoljeća Jimmy-a Candys-a.
Sa pet izdanih albuma jedan su od najiskusnijih bendova koji nastupaju na ovogodišnjem izdanju MBB festa.

THE RIVER SHARKS: Roman (vokal,gitara), Domagoj (vokal,kontrabas) ,Ljubo (bubanj) i Siniša (vokal,ritam gitara) su članovi ovog rockabilly sastava iz Rijeke, osnovanog 2006.godine. Ove riječke rockabilly ajkule rasplesat će vas zvucima glazbe sa svog novog albuma "Like a shark..."

THE BITCH BOYS: Ovaj odličan surf -bend dolazi iz Slovenije. Njihova glazba je ritmična, dinamična, bogato aranžirana i puna tipičnog surf "reverba". Toplo preporučamo!



2 komentara:

Goran Polak kaže...

Ovaj post je u biti kopija maila od prijatelja koji je dizajnirao plakat i trailer za ovaj festival. Mislim daje napravio sjajan posao (pogotovo sa trajlerom).

Anonimno kaže...

Super deluje festival :)

Druze, hteo sam te zamoliti kad budes imao vremena da odes na forum Pusenja i vidis sta sam tamo napisao u vezi sa onim sto si rekao. Znam da nije sad ovde mesto za to al' ne znam kako drugacije da te kontaktiram :)

Pozdrav!
Seki Gayton