* * * * *

petak, 22. siječnja 2016.

THE RESIDENTS - LJUBLJANA 1989 (AUDIO)

THE RESIDENTS

CANKARJEV DOM, LJUBLJANA 11/11/1989 (AUDIO)

KAZETU JE SNIMIO I USTUPIO ZA OBJAVLJIVANJE NA STRAŽARNOM LOPOVU:
KRUNO ŠUNJIĆ





MOČVARA - SRIJEDA 27.01.2016 - VRATA 20:00 - POČETAK 20:30 - UPAD 0 KN 
THEORY OF OBSCURITY: A FILM ABOUT THE RESIDENTS 
Zahvaljujući suradnji Filmskih večeri u Močvari i Festivala dokumentarnog rock filma - DORF, u Močvari će se 27.01.2016. prikazati dokumentarni film "Theory of Obscurity: a film about The Residents”, koji portretira 40 godina postojanja ovog utjecajnog benda i umjetničkog kolektiva o kome je i danas malo toga poznato, jer The Residents od samog početka nastupaju pod maskama i identitet članova nikada nije javno objavljen. 
Iako ih nitko nije vidio - njihov zaštitni identitet - "eyeball" maske i crna odijela svi znaju. U filmu se pojavljuju brojni poznati glazbenici koji govore o misteriju, fenomenu i dalekosežnom utjecaju benda na razvoj kulture i tehnologije danas. Uz glazbene inovacije, The Residents, njihova izdavačka kuća Ralph Records i matična organizacija The Cryptic Corporation ostali su zapisani u povijesti i po tehničkim inovacijama koje su omogućile da njihov album "Freak Show" iz 1991. godine bude objavljen na CD-ROM formatu. 
O tome kao i o mnogo ostalih stvari vezanih za The Residents u filmu govore članovi bendova Primus i Talking Heads, Matt Groening - autor legendarnih Simpsona i mnogi drugi na čiji je život utjecao rad ovih ekscentrika iz San Francisca. Don Hardy, redatelj filma, pratio je bend na njihovoj "Wonder of Weird" turneji tjekom 2013. godine i iz prve ruke pokušao zabilježiti što više od fenomena koji prati i okružuje The Residents. 
Ovo je ujedno i najbolji način za upoznavanje s bendom koga ćemo imati priliku gledati uživo u Močvari, desetak dana nakon projekcije filma.
MOČVARA - ČETVRTAK 04.02.2016 - VRATA 20:00 - POČETAK 21:30
KONCERT: THE RESIDENTS (S.A.D.)



STRAŽARNI LOPOV 2016




1 komentar:

Unknown kaže...

HeHe baš sa autorom članka sam bio na tom koncertu.