* * * * *

srijeda, 23. siječnja 2019.

SATAN PANONSKI - VRBIK 1990 (VIDEO)


SATAN PANONSKI
SA GRUPOM
POKVARENA MAŠTA

ZORAN ČALIĆ - GITARA
ALEN MARIN - BAS GITARA
MARIO ANUŠIĆ - BUBNJEVI


VRBIK, ZAGREB 28-12-1990

1. Dragi sine moj
2. Advokat
3. Trpi kurvo
4. Oči u magli
5. Hard blood shock
6. Lepi Mario
7. Himna / Obdukcija (recital)



Video snimke Satana Panonskog  poput ove iz Vrbika 1990. godine sa ekipom iz grupe Pokvarena mašta, gitaristom Zoranom Čalićem autorom pjesama Majki od sredine devedesetih pa do prije par godina, Alenom Marinom pjevačem Kojota na basu i legendarnim vinkovačkim bubnjarom Mariom Anušićem (Kaotične duše, Nepopravljivi, Kojoti, Majke...), lišene Satanove samodestrukcije, rezanja, paljenja na pozornici i sličnih stvari koje odvlače pozornost od muzike, otkrivaju svu onu brutalno iskrenu genijalnost njegovih pjesama.




ALBUMI I KNJIGE SATANA PANONSKOG SE ZA MALE PARE MOGU NARUČITI
DIREKTNO OD IZDAVAČA ZDENKA FRANJIĆA -  SLUŠAJ NAJGLASNIJE



STRAŽARNI LOPOV


Broj komentara: 12:

Anonimno kaže...

Fala ti na Keceru, ove slike kao i video nisu prije vidjeni!!! RARITET veselim se jos keceru

Anonimno kaže...

kako dobro, odakle ti ovaj video, od Zdenka?? nije valjda da ima jos koji neobjavljeni video sto ga drzite u tajnosti :)

Prejebeno!!! Kecer se nazalost ipak reze, na dragi sine moj se vidi kad ga kamera zumira da je celi izrezan po prsima :/

Goran Polak kaže...

Ma ništa se ne drži u tajnosti, već je problem što se treba dosta zajebavati da se neke stvari poslože. Ovaj video je u originalu bez tona. Najvjerojatnije se izgubio prilikom prebacivanja master snimke na vhs kazetu, a mislim da je razlog što se prebacivao u nekom ubrzanom modu, jer nakon što sam pokušao ubaciti ton sa audio trake koja je iz jednog drugog izvora, slika i ton se nikako nisu poklapali. Na žalost na toj audio kazeti je snimljeno samo ovih 17 minuta koje sam nekako uspio sinhronizirati (koliko se dalo jer je brzina video snimke totalno poremečena), pa ako uspijem naći audio snimku čitavog koncerta, a nadam se da hoću, možda uspijem "spasiti" sve.

Vjeko kaže...

Jaaao, super: JEBEŠ ŠATRO, NIŠTA ŠATRO...
Hvala!

Anonimno kaže...

Prejebeno. Kecer je i dalje s nama :)

PS odakle ti te dvije slike iz ludnice, ja osobno imam oko 100-150 slika iz ludnice Popovace i nisam nikad vidio te tvoje.
Nadam se da imas jos fotki koje nisu vec na netu te da ces ih u buducnosti objavit.

Anonimno kaže...

Hvala Goranu ovo je neopisivo, Kecer je poginuo 1992 a evo 2013 godina i objavis video nikad vidjen prije! Znam da si ulozio dosta truda za ovo digitalizirat i cjenimo to. Al samo da kazem da u filmu Oci U Magli ima kratki snimak kaoticnih dusa sa vrbika mislim da je cak datum kao i ovaj koncert i snimano je kamerom na stejdju sto se moze vidjeti na ovom kecerovom videu pa probaj nabavit i taj snimak od Zdenka :)

Goran Polak kaže...

I meni je taj sa kamerom zapeo za oko, al nažalost Zdenko nema taj video. Pokušati ću saznati tko je taj kamerman...

Goran Polak kaže...

A i autori filma Oći u magli su mi prijatelji i baš se sa jednim od njih uskoro trebam naći zbog nekih drugih stvari pa ću ga pitati o toj snimci. Možda i on ima kakve veze sa time budući da su oni u to vrijeme brijali okolo sa TV kamerama. :)

Anonimno kaže...

E onda su Kecera snimali sigurno i na jos koncerata :))

Anonimno kaže...

bila je kamera na stejđu, ova franjiceva i jos jedan tip je snimao u publici.3 snimke, jedna nema tona druge 2 "nepostoje".

Anonimno kaže...

vrhunski

Senus kaže...

Bio sam na ovom koncertu. Hvala za objavu, upalilo se par sentimenata.